F1 Gabion :: Galéria (37 kép)

F1 Gabion :: Általános jellemzők

Dekoratív megjelenésű kerítés, melynek tulajdonképpen egész tömegében a természetes kő dominál. Mindenféle környezetben megállja a helyét, letisztult formavilága a minimál stílust idézi. 25 cm mélységben épül, 80 cm-től egészen 240 cm magasságig kivitelezhető. Kombinálható fával, egyéb fém pl: kovácsoltvas kerítés elemekkel. Mivel a kerítés alapvetően környezetbarát, újrafelhasználható, a tömegét adó kő pedig természetes anyag, ezért kiváló alternatíva lehet települési külterületeken, esetleg műemlékvédelmi területeken, ahol csak természetes építőanyagok alkalmazását engedélyezik. Teljesen az Ön igényeire alakítható.

F1 Gabion :: A Termék előnyei

A kerítés gyorsan, „tiszta” technológiával építhető (nem szemetelünk), a kivitelezés nem igényel speciális szaktudást, azonban az oszlopok pontos beállítása igen lényeges. A töltőanyag általában fagyálló zúzott kő, esetleg kulé, de lehetőség van további töltésvariációk kialakítására is. A mintakerítésünkbe például töltöttünk kuglifát, bontott cserepet, téglát, de láttunk már üvegkaviccsal tarkított kerítést is.

     F1 Gabion :: Méretek

Vastasság

25cm
30cm

Magasság

0,8 - 1,6m
1,8 - 2,4m

     F1 Gabion :: Szerkezeti rajzok (5 kép)

F1 Gabion :: Kiszerelés

A kerítést egységekben forgalmazzuk, az egységek a szerkezeti rajzokon (2-3-4-5. ábrán) láthatóak. Egy egység optimálisan 2,5 m hosszú, magassága 80-240cm-ig lehetséges. Egy egység tartalmaz 1 oszlopot, két kerítésmezőt (homlokfal, hátfal), és az összes szükséges rögzítő és merevítő elemet (bilincsek, távtartó kampók). Az egységek egymás után sorolódnak, a kívánt kerítéshossz eléréséig, majd egy lezáró oszlop következik. A kerítésekhez még szükség lehet végzáró / oldalsó rácsra (opcionális), mely a kerítésszakasz indításához és végéhez kell abban az esetben, ha a kerítés nem falak közé kerül. Opcionális továbbá a fedőrács is, mely a kerítés tetejére kerülhet, a kövek védelme érdekében, azok ellopása ellen. Ez a kerítéstípus mozgalmassá tehető a töltés variálásával, vagy fabetétes részek beillesztésével. A kerítést átlagos talajviszonyokat feltételezve elég egy megfelelően tömörített zúzalék ágyazatra helyezni, az oszlopokat kell pontalapba betonozni.