Vízpartvédelem Kőmatrac :: Galéria (3 kép)

Vízpartvédelem Kőmatrac :: Általános jellemzők

A kővel töltött matrac, beépítve egy rugalmas, vízáteresztő, monolit szerkezetet alkot, mely nagy hatékonysággal, korszerűen alkalmazható:

  • folyók és csatornák partvédelme, partfalbiztosítása,
  • tavak mederburkolása, medervédelme,
  • rézsűk eróziógátlása,
  • suvadás, roskadás elleni célokra.

Vízpartvédelem Kőmatrac :: A Termék előnyei

Környezetbarát - A Reno matracok környezetbarát termékek. A kőmatrac struktúrák környezetbe illesztése gyors és problémamentes. A kövek közti üregek idővel fokozatosan feltöltődnek iszappal, ezáltal elősegítve a növényzet kialakulását, amely alapvető fontosságú a környezet ökológiai egyensúlyának megőrzése és fenntartása szempontjából.

Rugalmas - A szőtt háló rendszer rugalmasan illeszkedik a talajhoz, reagál a felszín esetleges változásaira, miközben megőrzi szerkezetének hatékonyságát, funkcióját.

Jó vízáteresztő - A kőtöltés átereszti a vizet, miközben stabilizálja a talajt (medret, partfalat), így további drén elhelyezése szükségtelenné válik.

Költséghatékony, könnyű építeni - A Reno matrac konstrukció nem igényel szakképzett munkaerőt, mert nagyon könnyű építeni. Amennyiben szükséges, formára vágható a matrac, azonban a vágott végekre korrózió elleni bevonat felhordása szükséges.

Bármely kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére, telephelyünkön megtekinthető természetesen a termék.

Vízpartvédelem Kőmatrac :: Minőség

A medermatracok a legerősebb áramlások, okozta terhelést is jól viselik, segítik egy tájba illő, természetközeli folyó-, és patakmeder kialakulását.
A kőmatracok viszonylag nagy alapterületű és vékony szerkezetek, amelyet hatszögletű méhsejtes szerkezetűre (egy nyílás 6x8cm-es), kétszeresen sodort dróthálóból készítenek. A szerkezet megerősítése érdekében minden panel pereme plusz megerősítést kap, mégpedig nagyobb huzalvastagságú fémszál integrálásával. Egy-egy panelben méterenként diafragmák helyezkednek el, melyek nem külön elemekből, hanem magából a hálóból vannak meghajtva, a dupla hajtás miatt erősebb, tartósabb terméket eredményezve. A kővel töltést követően a hálókra ugyancsak méhsejtes szerkezetű hálófedés (külön termékként árusítjuk!) kerül, mely védi a szerkezetet (1. ábra).

A Reno matrac építhető a helyszínen, de bizonyos esetekben (pl: meredekebb rézsű esetén, vagy ha nagyon gyorsan kell dolgozni) indokolt lehet előre megtölteni kővel a matracokat, és aztán a kész terméket beépíteni/beemelni a megfelelő helyekre. A diafragmákba helyezett rudak segítségével a matrac kővel töltött állapotában is megemelhető, majd a rudak a beemelés elvégzése után oldalra eltávolíthatók.

Bevonat: A matracokat képző acélhuzal (átmérője 2,2mm) alapvetően horganyzott, vagy galvanizált. Agresszív, savas, sós környezetben, vagy ahol a szerkezet állandó vízborításban/vízmosásban van, indokolt a PVC bevonat alkalmazása, melynek névleges vastagsága 0,5mm.

     Vízpartvédelem Kőmatrac :: Szerkezeti rajzok (1 ábra)

     Vízpartvédelem Kőmatras :: Választható méretek

Háló-drót

D=80 x 100mm (lyukszélesség) d=2,7; 3,0mm

Matracok

L=1,5; 2,0; 3,0; 4,0m ± 3% B=1m ± 5% H=0,5; 1m ± 5%

(ld.: 2. ábra)